Jöjjön
a következő fika! Az eredeti svéd sütemény receptek egyébként a "Swedish cakes and cookies" nevű -
először 1945-ben kiadott - könyvből valók, kisebb-nagyobb módosításokkal.
- 200 g vaj
- 1 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 1,5 tk. vanília aroma
- 1 tojás
A díszítéshez
- 1 kissé felvert tojás a tészta megkenéséhez
- szórócukor a tetejére
1. Nagy keverőtálban jól összekeverem a
hozzávalókat.
2. 6
hosszúkás darabra osztom a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, és
kissé kilapítom a darabokat. Megkenem a felvert tojással, végül szórócukrot
szórok rá (vagy semmit).
3. 200 fokon 15 percig sütöm.
4. 2 cm széles darabokra szeletelem
átlósan. Szép dobozba rakom őket.
Hol lehet ilyen szórócukrot beszerezni? Már ezer helyen kerestem, de sosem jártam sikerrel :(
VálaszTörlésÉn még Ausztriában vettem, mikor arra jártam ("Hagelzucker"). Viszont pár hete láttam a CBA-ban is fél kilós, dobozos Koronás szórócukrot. Megírom, hogy pontosan hol, ha legközelebb látom.
VálaszTörlés