2011. július 4., hétfő

Avokádókrém

Ez nem guacamole, nincs benne paradicsom, hagyma, meg lime. Többféle avokádókrémet és guacamolét kipróbáltam már, de ennél eddig nem találtam jobbat. Friss kenyérre (bagett!) kenve ellenállhatatlan, pillanatok alatt elfogy. Sokszor addig kóstolgatom, hogy biztos nem kell-e több citrom vagy tabasco, hogy mire az asztalra került volna már nem maradt belőle semmi.
Végül is az egésznek egy titka van. A puha, érett avokádó. A legfinomabb a nagy, nagyon érdes héjú, fakó színű avokádó. Sajnos itthon még nem találtam ilyet sehol. Mindegy, a lényeg, hogy érett legyen.




Hozzávalók:
  • 2 avokádó
  • 1 citrom
  • 1 nagy gerezd vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
  • tabasco / erős pista


    Az avokádókat késsel félbevágom, majd a húsukat egy tálba kanalazom. Megsózom (egyelőre óvatosan), citromlevet facsarok bele (kevesebb mint egy fél citromé), belenyomom a fokhagymát, és egy kis tabascot /erős pistát is teszek bele. Villával szétnyomkodom és összekeverem az egészet. Ízlés szerint adok hozzá még többet ebből-abból, míg tökéletes nem lesz.  


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése