2015. december 13., vasárnap

Maracuja cheesecake mint Brazíliában

Ihlette Rio és ez a brazil recept: http://www.bonde.com.br/?id_bonde=1-33--80-20150629







Hozzávalók

A tésztához:

  • 200 g darált keksz
  • 100 g vaj
A töltelékhez:
  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 3 tojás
  • 4 kis maracuja
  • 80 g cukor (helyette a brazilosan émelyítően édes tortához egy konzerv sűrített tej)
A tetejére:
  • 2 kis maracuja
  • 1 tk. cukor

Elkészítése
  1. Hidegen összenyomkodom a vajat a darált keksszel. Kivajazom a kapcsos kis sütőformát és belenyomodom a kekszet egy evőkanállal. Hűtőbe rakom.
  2. A töltelékhez felverem a tojást a cukorral és hozzákeverem a mascarponét a ricottával. Kibelezem a maracujákat, megdolgozom botmixerrel, kiszűröm a magokat és a maracuja levet is hozzákeverem a krémhez.
  3. Előmelegítem a sütőt légkeveréses 165 fokra. Beleöntöm a tölteléket a tésztába, majd beteszem sülni kb, 45 percre.
  4. Amíg hűl, elkészítem a maracuja szirupot a tetejére. Pár evőkanál vizet felmelegítek és feloldom benne a cukrot. Kibelezem a maracujákat és összekeverem a cukorsziruppal. A maracuja szirupot kiskanállal eloszlatom a torta tetején és visszarakom a hűtőbe legalább 2 órára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése