Igen, a torták bűvkörében ragadtam. Bármilyen gyümölcsszezonban el lehet lőni, mutatós és finom. A legjobb, ha utánam csináljátok. A fehér-csokoládés - málnás tartelette anno a Brioche Dorée kínálatában szerepelt kb. egy évig. Nem véletlenül hoztam haza repülőn többször is Párizsból. Ezt a csodát próbáltam meg reprodukálni, és büszkén mondhatom, hogy nagyon jól sikerült.
A tészta az epres tartelette óta már jól ismert pâte sablée, amiben tejszínes-fehércsokis krémen üdülnek a málnák. Az egyetlen baj ezzel is csak az, hogy hamar elfogy.
- 1 adag pâte sablée
- szép málnák (mondjuk 30 dkg)
- 180 g fehér csokoládé
- 150 ml tejszín
- 1 zselatinlap (kb. 2 g)

2. Elkészítem a krémet. Bain-marie-n (gőz fölött) megolvasztom a fehércsokit. Közben egy kis lábosban összekeverem a zselatint egy kanál hideg vízzel. Apránként hozzáadom a tejszínt, és simára keverem. Ezt aztán alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig melegítem, amíg szép csomómentes nem lesz (nem kell forrnia). A zselatinos tejszínt az olvadt csokihoz öntöm és 2-3 percig kevergetem a gőz fölött.
3. A krémet a tortaalapokba öntöm. Hűtőbe rakom őket, hogy kicsit keményedjen a krém. Negyedóra múlva kiveszem, és Ízlésesen rápakolom a málnát. Még visszarakom a hűtőbe legalább 1 órára, bár nehéz lesz kibírni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése