
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 g darált keksz
- 100 g vaj
A töltelékhez:
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 3 tojás
- 4 kis maracuja
- 80 g cukor (helyette a brazilosan émelyítően édes tortához egy konzerv sűrített tej)
A tetejére:
- 2 kis maracuja
- 1 tk. cukor
Elkészítése
- Hidegen összenyomkodom a vajat a darált keksszel. Kivajazom a kapcsos kis sütőformát és belenyomodom a kekszet egy evőkanállal. Hűtőbe rakom.
- A töltelékhez felverem a tojást a cukorral és hozzákeverem a mascarponét a ricottával. Kibelezem a maracujákat, megdolgozom botmixerrel, kiszűröm a magokat és a maracuja levet is hozzákeverem a krémhez.
- Előmelegítem a sütőt légkeveréses 165 fokra. Beleöntöm a tölteléket a tésztába, majd beteszem sülni kb, 45 percre.
- Amíg hűl, elkészítem a maracuja szirupot a tetejére. Pár evőkanál vizet felmelegítek és feloldom benne a cukrot. Kibelezem a maracujákat és összekeverem a cukorsziruppal. A maracuja szirupot kiskanállal eloszlatom a torta tetején és visszarakom a hűtőbe legalább 2 órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése